Gott nytt år!

Det har blivit glest mellan inläggen senaste tiden. Vi har firat en lugn och skön jul och likaså kommer kvällen nyårsfirande bli. Ska bli himla skönt och bara vara hemma med familjen och njuta.
Gastor har hunnit fyllt 1 år den 23/12. Han börjar bli en stor voffsing nu. Men själv fattar han inte hur stor han är. Han tror inte att han märks på natten då han kommer smygandes upp i våran säng.
Nu ska vi åka och handla inför kvällens 3 rätters middag.
Hoppas att det nya året blir ett kanon år och att både människor och djur får vara friska.
Gott nytt År önskar familjen Sjölander/Holmsten



God Jul


Varga vinter

Fy vilken kall vinter vi har haft hittills. Och värre lär det väl bli. Man skulle ha varit en björn som går i ide och vaknar till av vårfåglarna.
Igår var vi in till Mats och tog stygnen på Alice och allt såg fint ut.
Hon verkar inte heller gilla kylan för hon ligger i soffan hela dagarna och kliver inte upp annat än i nödfall.
Gastor är det full fart på. Han myser i denna årstid. Han lägger sig i snön och tuggar på pinnar och vill helst inte gå in. Till sommaren ska vi hägna in gården så han får ligga ute bäst han vill.
Hittade en film på Alice från ifjol vinter som jag tänkte dela med mig av.

En försvunnen tvål.

Det finns en individ i våran familjs om är expert på att äta i sig saker han kommer över.
Hans favoriter är papper av olika slag, tvål, ved, strumpor/underkläder, ja listan kan göras lång. Men han hatar gurka. Det fnyser han åt och lämnar till Alice.
Husses tvål som han hade på badkarskanten är spårlöst borta. Jag har en misstanke om vem som kan ha stulit den och att den ligger i någons mage. Då skulle jag mycket hellre äta gurka!
eller

En hemma dag!

Husse jobbar hela dagen. Vi andra är hemma och sköter mark tjänsten. Diskar, tvättar, städar och bakar.
Gastor tycker att det är aptråkigt. Jag får ta en sväng med han ikväll då husse är hemma så han får bli av med lite energi.
Alice ska ju ta det lugnt så hon får vara hemma och vila.
Guuuud vad jag längtar till sommaren. Ska bli så skönt att bara kunna vara hemma i trädgården, bada och sola.
Eftersom våra hundar är badtokiga så skulle jag vilja ha en liten pool åt dom med här hemma. Måste kolla vad det finns för varianter som det inte går hål i så lätt.
Typ en sån här kanske :)


Läker fint.

100media_imag012 (MMS)

Op såret ser ut att läka jätte fint. Och hunden ser ut att må bättre för varje dag som går. Idag har vi en riktig slappar söndag hos oss. Det enda ansträngande vi ska göra är att åka till affären och inhandla middagsmat.


Alice är mycket bättre redan idag. Så himl...

100media_imag010 (MMS)

Alice är mycket bättre redan idag. Så himla skönt att hon slipper ha ont. Annars ligger hon mest i soffan och vilar sig frisk. Gastor tycker att det är rätt trist då han inte får retas med hon. Det var meningen att grannarna skulle komma över på en drink ikväll men vi bestämde att ta det en annan helg då Alice har fått läkt ordentligt. Nu ska vi fortsätta med fredagsmyset.


Fredags mys.

100media_imag011 (MMS)

Fredags mys.


Opererad

Nu är det gjort. Vi lämnade Alice hos Mats och Ingela vid 8 imorse och for sedan till Johan i Korsta och väntade.
Ingela ringde mig vid 11.30 och sa att allt har gått bra men att Alice ylar och vill hem.
Slängde oss i bilen och brassade iväg.
Hon var tillsammans med de i receptionen då vi kom. Så himla skönt att se henne på benen.
En lite groggy och gnällig Alice. Inte så konstigt då hon har ett op sår på kanske ca 2-3 dm.
Livmodern hade inte sett så fin ut så det var verkligen tur att vi gjorde det här.
Hon har hela tiden sen vi kom hem gnällt och vankat fram och tillbaka. Vet inte vart hon ska ta vägen. Gav henne rimadyl (smärstillande) vid 17 tiden så då blev det lite bättre.
Alice var i tv rummet och Gastor i resten av huset. Han var brydd vad som hänt Alice så han gnällde tillsammans med henne. De känner nog på en gång att det är nåt som inte är bra. Ett tag hade jag två gnällande hundar och en snarkandes husse i soffan. Då var det livat här hemma ;)
Crille tog med sig Gastor och for till Korsta på en grabbkväll med hockey så vi får lite lugn och ro här hemma.
Alice är fortfarande gnällig och orolig. Det känns så himla hjälplöst då man inte kan kommunicera med dom. Men vi hoppas på att hon mår mycket bättre redan imorgon.
Tycker att Mats och Ingela är helt oslagbara! Känner verkligen ett stort förtroende för denna djurklinik! Den dan de lägger ned så lägger nog jag också ned som hund ägare.

RSS 2.0