Dags för en update!

Här i Sundsvall rullar det på som vanligt. Gasse växer för varje dag som går. Han är jätte duktig på hundkursen som vi går. Han kan sitt, ligg, stå och stanna kvar. Och han kommer som ett skott på inkallning. Mycket bra gjort av han med tanke på hans ålder. Han blev 5 månader igår!
Förra veckan var till Thidas på lite valp bus. De har behållit en tik (Gina) själv också var en till syrra med Greta. Gasse blev så glad då han fick träffa sin gamla familj så han kissa på sig!
Gastor och Greta busar
Törstig blir man efter allt bus
Thecno och Greta fattade tycke för varann

Valparnas fina och duktiga mamma Fenja
Helt utslagna i soffan

Sommaren närmar sig

Nu när värmen börja komma i vårat avlånga land vill vi passa på att påminna om att inte lämna hunden i bilen. Det blir fort varmt och hunden kan dö. Det vill ingen vara med om!

SÅ HÄR VARMT BLIR DET I BILEN:

KLOCKAN

YTTERTEMP

SKUGGA/SOL

TEMP I BILEN

08:30

+14

SKUGGA

+19

09:30

+18

SKUGGA

+38

10:30

+20

BLANDAT

+47

11:10

+20

SOL

+58

12:00

+23

SOL

+62

13:30

+22

SOL

+85


Tiden rinner iväg

På lördag har Gastor bott hos oss i 4 veckor. Helt otroligt vad tiden går fort. Han har vuxit jätte mycket under den här tiden. Han väger nu 20,1 kilo.
Ikväll var hundarna ensamma i 2 timmar för första gången och det ser ut att ha gått jätte bra. Annars så har vi löst hela sommaren rött bra så att nån av oss alltid är hemma med dom.
Jag har varit lat med kameran på sistone. Jag ska fota i helgen då vi är lediga och ska åka till torpet där hundarna kan springa fritt.
En annan fråga. Vi har en mystisk gubbe som bor på andra sidan gatan som har utsett sig själv till vaktmästare. För nåt år sedan så var han här på våran gräsmatta och grävde. Han påstod att ingen av de som bodde på våran sida brydde sig inte om trädgård. Han grävde upp jorden för att han skulle plantera med den på sin sida av gatan där de är intresserade av blommor. Han påstod att det var mylla i jorden och det är väldigt svårt att få tag på mylla för att dom har smällt upp mackar precis över myllan.??!!!
Men i alla fulla fall så det sista han gjorde i höstas innan snön kom var detta:
kan någon tala om för mig varför man gör så här med möblerna? Dom står fortfarande så. Fyller det nån funktion eller? Som sagt, han är annorlunda :)

En trip ute på Smacken

Alice tog sitt första dopp i havet för iår. Hon är så badgalen så hon inte förstår vad ett NEJ är förrän det redan är för sent.
-Vaddå, jag förstår inte vad du babblar om? Kallt i vattnet och att jag kan bli sjuk? Pyttsan!! Jag är faktiskt en Labbe!! För en Labbe spelar varken vatten temperatur eller om det inte är rent vatten någon roll.
-Kom Gastor så ska jag visa dej hur man badar.
Här ser Gastor ut som en vuxen hund.
Herr Bäver har varit i farten.
Gastor planerar säkerligen något bus.
Knoll och Tott traskar över bron. Det ser nästan ut som att dom håller om varann med svansarna.

Härliga tider

Saknar du dessa tider?

Valplek

Gastor träffade jämngamla lekkompisar.

Ingen konst

Det var ingen konst att lägga upp ett videoklipp, därför kommer det ett till här.


Nu har vi bokat kastreringstid för Gastor. Han ska få komma dit den 22/6 kl 8.15. Lite gruvsamt måste jag erkänna men det känns inte som att jag har något val. Det blir bäst så för alla parter.

Igår så vägde vi båda hundarna. Alice väger 30 kilo och Gastor väger 19 kilo. Det dröjer nog inte länge förrän lill grabben väger mer än Alice.

Just nu sitter jag i soffan med en hund på var sida. Mysigt ;)

Testar

Jag testar lägga upp en video för att se om jag klarar det ;)

Mys pys!

dsc00315 (MMS)

Mys pys!


Valborg

Skönt att det äntligen är vår.
Vi har haft en lugn och skön ledig helg med Valborgsfirande. Vi tog med oss hundarna och åkte hem till goda vänner och grilla på valborg. Lugnt och bra för hundarna. Inga smällare och fyrverkerier, det gillar vi!
Här kommer lite bilder från helgen som varit:


Nu ska vi ta en sista rastningen för idag och krypa till kojs.
God Natt!!

RSS 2.0