En härlig vinterdag

Idag har jag varit ledig. Så himla skönt att få va ledig i mitt i veckan.
Tog med mig hundarna på en uppfriskande prommis i skogen. -14 grader men sol.
Är så himla glad över att Gastor är helt bra nu och det syns nästan ingenting på nosen längre.
Min fina kille.
Om man stirrar riktigt länge på skafferiet så kanske leversnittarna ramlar ut av sig själv.

Gastors blåsor.

Jag tänkte skriva ned vad som hände med Gastor så jag kommer ihåg det själv framöver.
Hundarna hade varit ute på baksidan på sin vanliga kvällslov innan det var natten.
Då han kom in så hade han en liten reva uppe på nosen och blödde ytterst lite. Jag tog en bomullstuss och kallvatten och tvättade bort det. Sen såg det bra ut.
Dagen efter så släppte Crille ut dom på baksidan innan han fot till jobbet. Och då blev det likadant. Nån timme senare klev jag upp och då upptäckte jag att han hade blåsor som sog ut så här:
Jag ringde veterinären och fick tid samma dag. Och i väntan på att få komma dit så blossade det upp mer och mer.
Väl hos vet. så var det svårt att konstatera vad det verkligen var. Han fick kortison tabletter som skulle  hämma det hela. Men under kvällen så blev det ännu värre och det började klia på han enormt. Jag fick låna en tratt som tur var. Annars hade han kliat sönder hela huvve känns det som.
Ojojoj som han led av detta. Man kunde riktigt se hur det kliade och brännde på han.
Sedan blev det en tjock skorpa men som fortsatte klia.
På fredagen var vi på återbesök hos vet. Då gav vi han lugnande och de gjorde rent alla sår och tog bort alla skorpor och höjde kortison dosen till det dubbla. Och det var då det hela vände. Han började bli bättre för varje dag efter det.
Alla blåsor bara försvann och vi antar att det var någon sorts allergi reaktion. Men emot vad han reagerad på har vi ingen aning om. För att skicka biopsi måste man ta bort en skinnbit innan man sätter in kortison så skulle det hända igen så gör vi det då.
Idag ser han lite avskavd ut på nosen men det är helt läkt.
Bra att skriva upp sånt här så man kommer ihåg tycker jag.

Nytt år, nya utmaningar.

Det uppdateras väldigt lite och sällan i den här bloggen.
Igår anmälde vi oss i  en privat kurs på Bobbos hundskola. Den kursen handlar om stresshantering och ledarskap. Det ska bli väldigt intressant och roligt. Det är verkligen inte gratis men jag ser det som en investering i oss själva. Jag kommer förmodligen aldeless säkert ha hund hela mitt liv så då är det bra med ett bra ledarskap.
Jag har en dröm om att starta egen kennel en vacker dag. Men dit är vägen lång och jag behöver mycket mer kunskap inom området.

RSS 2.0